IKC De Lei

Thuisonderwijs

Hier vindt u alle informatie over het thuisonderwijs vanaf 4 januari.
Brief WIJ de Venen 22-01-2021

Brief van WIJ de Venen

Brief vanuit het IKC

Noodopvang:
De school is gesloten voor alle kinderen. Kinderen die ouders hebben met een cruciaal beroep kunnen opvang aanvragen door een mail te sturen naar info@delei.wijdevenen.com. Wij bieden dagelijks op de schooltijden (8.30u - 14.00u) opvang aan voor deze kinderen in het IKC. 
Lijst cruciale beroepen

Tips om thuis te oefenen:
Groep 1 en 2
(Voor)lezen: Voor de kinderen uit groep 1 en 2 (en hoger ☺) is het belangrijk dat zij regelmatig voorgelezen worden. Dit kan natuurlijk met een echt prentenboek, maar op http://www.youtube.nl zijn ook veel luisterboeken te vinden, die voorgelezen worden. Vul bij de zoekterm gewoon voorleesboeken in en u krijgt allerlei mooie boeken te zien.

Groep 3
We vinden het belangrijk dat de kinderen elke dag oefenen met technisch lezen. Het lezen van losse woorden, die steeds moeilijker en/of sneller kunnen, gaat heel goed met behulp van http://jufjoycella.wixsite.com/blog/race-lezen-groep-3. Hier kunt u bladen printen met woordrijtjes die uw kind in 1 minuut zo snel mogelijk moet lezen (wedstrijdje met zichzelf).

Groep 4 t/m 8
Spelling en taal
Kijk hiervoor eens op http://www.spellingoefenen.nl. Deze site bevat dictees, maar ook veel leuke spelletjes!! Kinderen van groep 4 tot en met 8 kunnen thuis ook oefenen met Squla (deze inlogcodes volgen indien van toepassing).

Rekenen
ttp://www.redactiesommen.nl. Op deze website kunnen de kinderen zelf hun groep en de moeilijkheidsgraad aanklikken. Het programma geeft ook aan of de som goed is of niet. 
http://rekenspel.slo.nl/rekenspellen/perleerjaar/
Op deze website staan rekenspellen met uitleg die u kunt uitprinten en spelen met uw kinderen om op een leuke manier heel goed met rekenen bezig te zijn. Voor tafels oefenen is 'jippen' een goed voorbeeld. Ook staan er spellen op als idee, die u misschien wel thuis in de kast heeft staan. www.rekenen.nl Op deze site kun je ook allerlei soorten sommen oefenen. Denk hierbij aan; plussommen, minsommen, keersommen etc.

Begrijpend lezen
http://www.oefenplein.nl/begrijpendlezen. Klik eerst basisonderwijs aan en dan begrijpend lezen. Je kunt nu zelf teksten zoeken en (laten) maken.

Groep 1 t/m 8
Educatieve filmpjes
Ook erg leuk zijn voor jongere kinderen de vele filmpjes op http://www.schooltv.nl (bijvoorbeeld Huisje, Boompje Beestje, Koekeloere of Leesdas Lettervos, Klokhuis, Nieuws uit de natuur en Buitendienst). Voor oudere leerlingen (vanaf groep 5 of 6) kunnen we op You Tube filmpjes van Benjegeflipt?! en Snapje aanbevelen. Voor groep 7 en 8 zijn ook veel filmpjes van Clipphanger geschikt. In de video's worden allerlei onderwerpen op een erg leuke en duidelijke manier uitgelegd. Denk bijvoorbeeld aan breuken, procenten, inhoud, (werkwoord)spelling en allerlei onderwerpen over natuur en techniek. Ook het Jeugdjournaal geeft veel nuttige informatie.

2021 IKC De Lei

Powered by BasisOnline